Bina ve Site Totemleri

Totem Tabela

Bina ve Site Totemleri 

Normalde tanıtım çalışmaları söz konusu olduğu zaman firmaların akıllarına geçmiş dönemlerde gelmekte olan tabela modelleri belliydi. Böyle olunca da ne kadar istenmiş olursa olsun fark etmez, yalnızca belirli alanlarda kendilerini tanıtma konusunda araştırmalarını yapmış oluyorlardı. Ancak daha sonrasında bu konuda oldukça farklı değişimler kendini göstermeye başlamış oldu. Bu gelişmeler ışığında yapılmakta olan çalışmaların sonrasında birbirinden farklı şekillerde tabelalar üretilmeye başlamış oldu. Bina ve Site Totemleri  tabela modelleri ise özellikle de son dönemlerde pek çok firmanın araştırmalarında yer almakta olan konular arasında kendine yer bulmakta. Klasik tarzdaki tabela modellerinden çok daha farklı olan bu tabelaların en büyük özelliklerinin başında, boyutlarının klasik tabelalardan çok daha geniş olması gelmekte.

Bina ve Site Totemleri Ankara

Özellikle de petrol istasyonlarının etrafı, otoyollar, alışveriş merkezleri gibi büyük alanlarda tanıtım çalışmaları yapmak oldukça büyük avantajları beraberinde getirebiliyor. Firmalar da artık yapmakta oldukları araştırmaların sonrasında kendilerini ve hizmetlerini etkili bir şekilde tanıtmak adına totem tabela çeşitlerini inceleyerek bunlar arasından seçimlerini yapmaya özen gösteriyorlar. Başarılı bir şekilde tanıtım işlemlerinin yapılması adına pek çok farklı detayın üzerinde özenle durulması gerekmektedir. Bu konuda yapılacak olan en ufak bir yanlışlık sonrasında ortaya çıkacak olan durumlar, firmaların isteklerini hiçbir şekilde yerine getirmemiş olacaktır. Dolayısıyla şimdilerde firmaların büyük bir kısmı bu konuda oldukça ciddi anlamda incelemeler yapmaya özen gösteriyorlar.
Birçok farklı isim tarafından yapılmakta olan totem tabelaların en büyük özelliklerinden bir tanesi, doğru şekilde yapıldıkları takdirde direkt olarak görecek şekilde hazırlanmaktadır. Klasik tarzdaki tabela çeşitlerine oranla çok daha büyük boyutlarda olmasından ötürü de yapım sırasında tüm detayların üzerinde dikkatli bir şekilde durulması gerekmektedir. Totem tabela çalışmalarında ortaya çıkacak olan en küçük bir hatanın ardından meydana gelmekte olan sorunlar çok daha ciddi olabilecektir. Hedef kitlenin fark etmesi adına gerekli olan detayların her birinin üzerinde durulması adına ise öncelikli olarak bu konuda deneyimli olacak olan kişiler ile iletişime geçilmesi gerekmektedir. Tabela konusunda atılacak olan ilk adımların başında, nerede kullanılacağına bağlı olarak boyutlarının net olarak belirlenmesi gelmekte.

Nerede yer alacağına bağlı olarak totem tabelanın boyutlarına bağlı bir şekilde değişim göstermektedir. Sonrasında ise artık sıra renk ve font seçimlerine gelecektir. Grafik tasarımlarının yapılması işleminin ardından bunların dikkat çekmesi adına doğru ve uyumlu renklerin kullanılması gerekmektedir. Tek rengin kullanılmasının yanı sıra son dönemlerde farklı renklerin de kullanıldığı totem tabelaların kullanılması oldukça sık rastlanılan durumdur. Ancak bu aşamada dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan bir tanesi de mutlaka birbiri ile uyumlu renkler arasından seçimlerin yapılmasıdır. Aşırı oranda göz yoran ya da dikkat çekmeyen renklerin seçilmesi sonrasında arzu edilen etki ortaya çıkmamış olacaktır. Bunun yerine göz yormayacak fakat tüm dikkatleri üzerine çekecek olan totem tabelalar, istekleri yerine getirmeyi başarmış olacaktır.
Apartman İsimlikleri, Site Giriş Tabelaları, Site Totemleri ve Site Giriş Tabelaları Kutu Harf, Kabartma Harf, Aynalı Harf, Krom Harf, Alüminyum ve Prinç levhalar ile istenilen şekil ve ebatlarda özel olarak imal edilip uygulanmaktadır.

Bina Totemleri; Dekota, Pleksiglas, Polikarbon, Kompozit, Sac ve buna benzer ışık geçiren ve geçirmeyen levhalar olarak hazırlanıp Üzerine folyo kesim ve folyo dijital baskı yöntemleri ile hazırlanıp uygulanmaktadır.
Site ve Bina Girişi Yazı uygulamaları genlde 4-9mm kabartmalı ayna veya istenilen renkte malzemelerden lazer kesim ile hazırlanan harflerin uygulaması ile gerçekleştirilir bunun yanı sıra kutu harf uygulamasıda yapılabilir. Kutu Harf seçenekleri ise; Pleksi Kutuharf, Paslanmaz Kutu Harf, Gold Aynalı Paslanmaz Kutu Harf, Alüminyum Boyalı Kutu Harf olarak hazırlanmaktadır.

Site Totem Tabelaları; Totem uygulamalarında Kutu harf, Oyma ve içten aydınlatmalı bir çok seçenek mevcut. Bahçe içinde Yoldan görünecek şekilde montajı gerçekleştirilir.
Totem ve yol panoları son dönemlerde firmaların kendilerini tanıtmak adına en fazla tercih etmeye başladığı tabela çeşitlerinden bir tanesi olarak ön plana çıkmakta. Bu tarz panoların işe yaramasındaki en büyük etkenlerin başında hem istenilen yerlere kolaylıkla monte edilebilmesi hem de kalabalık yerlerde dahi dikkat çekebilmesi adına kullanılabilmektedir. Bunu bilen markalar da hangi sektörde olursa olsun fark etmez totem ve yol panoları konusunda en iyi sonuçları alabilmek adına Ankara grafik tasarımcıları ile iletişime geçerek onların isteklerini yerine getirebilmeleri adına nelere ihtiyaç duyduklarını öğrenerek bunları yerine getiriyorlar. Sonrasında da çok kısa bir süre içerisinde totem ve yol panoları yapılmaya başlanıyor.
Akaryakıt istasyonları, farklı sektörlerdeki firmalar, okullar başta olmak üzere pek çok farklı alanda kullanılan totem ve yol panoları birçok farklı materyalden üretilmektedir. Materyal seçiminde dikkat edilen şey ise totem ve yol panolarının nerelerde kullanılacağı. Gerek maliyeti gerekse uzun süreler boyunca kullanılmak istenen bu panolar ile alakalı materyal seçimi büyük bir önem taşımaktadır. Panoları hazırlayacak olan kişiler, firmaların isteklerini dinledikten sonra onların bu isteklerine en uygun olacak tarzdaki totem ve yol panolarının materyalinin seçimini kolaylaştırabilecektir. Materyal seçiminden sonra ise artık sıra bu panolarda firmalara ait ne tür bilgilerin yer alabileceğine geliyor.

Totem Tabelaların Avantajları Nelerdir ?
İşletmelerin kendilerini tanıtmaları ve müşterilerinin ilgisini çekebilmeleri için tabelalar çok önemli bir yere sahiptir. Fark yaratmak ve ilgi uyandırmak için kullanılacak alana uygun özelliklerde tasarımı yapılan tabelalar, eklenen görseller ile birlikte hafızada yer edici bir özellik taşımaktadır.
Yaratıcı bir tasarım ile hazırlanan tabela modelleri, firmaların kurumsal kimliğini dışarıya vurabilmek için en ideal çözümler arasında yer almaktadır. En ekonomik ve en etkili pazarlama yöntemleri arasında sayılan tabela tasarımları, dikkat çekici özelliğinin dışında aynı zamanda firmaların iletişim bilgilerinin de karşı tarafa ulaşmasını sağlamaktadır. Potansiyel müşteriye ulaşabilmek hemen her sektörün tercih ettiği bir yöntem olan tabela sistemleri, en etkin görseller ile birlikte hazırlanmaktadır.

Totem Tabela

Özellikle şehirlerarası yollarda sıklıkla karşımıza çıkan ve dikkat çekici yanı ile alanların fark edilmesini sağlayan totem tabela modelleri, oldukça büyük ve gösterişli bir yapıya sahiptir. Tabela sektörünün gelişmesi ile birlikte çok daha fazla ilgi çekici bir hale getirilen totem tabela modelleri, müşterilerin talepleri doğrultusunda hazırlanarak satışa sunulmaktadır.
Açık alanlarda sıkça karşımıza çıkan ve kendi içinde de farklı türlere ayrılan totem tabela modelleri, kullanılacak olan alana uygun üretilmekte ve montajı da buna uygun olarak yapılmaktadır.

Totem Tabela Avantajları:

Sunduğu çok önemli avantajlar ile birlikte günümüzde artık bir gereklilik halini almış olan totem tabela modelleri, hem şekli hem de boyutları ile son derece gösterişli bir duruş sergilemektedir. İşletmelerin markalarını tanıtabilmeleri ve prestij elde edebilmeleri için oldukça ilgi uyandıran totem tabela modelleri, müşterilerin merakını çekmeyi başarmakta ve onların firmaya yönlenmesini sağlamaktadır.
Firmaya uygun keyifli ve dikkat çekici görselliği ile beklentileri karşılayan totem tabela modelleri, uzun vadede kullanıldığı zaman çok daha karlı bir hal almaktadır. Başarılı tasarımı ile her zaman müşterileri etkilemeyi başaran totem tabela modelleri, en etkili reklam yöntemleri arasında yer almaya devam etmektedir. Cadde kenarı ya da yol kenarı gibi alanlarda görmeye alışık olduğumuz totem tabela modelleri ile siz de markanızın bilinirliğini arttırabilir ve hedef kitlenizin ilgisini çok daha kolay bir şekilde çekmeyi başarabilirsiniz.

Nelere Dikkat Edilmelidir ?

Seçilen boyanın aşırı koyu ya da parlak olması ise kaliteli olmasına rağmen istenilen etkiyi maalesef veremeyecektir. Bu tarz sorunların önüne geçilmesi adına firmaların ya da totem ve yol panoları yaptırmak isteyen kişilerin mutlaka bu konuda uzman olan kişiler ile iletişime geçmesi gerekmektedir. Yapılacak olan planlama işlemi esnasında totem ve yol panoları ile alakalı istenilen her türlü bilgilerin bu kişilere iletilmesi sonrasında ise planlama işlemleri tamamlanmış olacaktır. Planlama işlemleri esnasında iki tarafın da karşılıklı olarak bilgilendirme işlemlerini yapması demek, daha sonrasında ortaya çıkacak olan şeylerin kalitesinin kendisini ortaya koyması anlamına gelecektir. Bundan dolayı da totem ve yol panoları ile alakalı her bir çalışmanın büyük bir dikkatle yapılması gerekmektedir.

Firmaların Taleplerindeki Yanlış Noktalar Nelerdir ?

Bazı firmalar totem ve yol panolarında çok fazla bilginin yer almasını ister. Böylesi durumlarda panoların enine doğru geniş olacak tarzda hazırlanması gerekmektedir. Klasik tarzda yani firmaların ya da markaların isim veya logolarının yer alacağı totem ve yol panoları ise orta boylu ve uzun olarak tasarlanabilmektedir. Panoda yer alacak olan detayların belirlenmesinden sonra ise artık sıra tabelanın rengine gelir. Totem ve yol panolarının uzun süreler boyunca bulunduğu alanda sorunsuzca tanıtım işlemlerini yapması adına mutlaka kaliteli boyaların kullanılması gerekmektedir. Bu boyalar hem altındaki materyalin başta oksitlenmesi olmak üzere birçok sorunu gidermeye yardımcı olmasının yanı sıra dışarıdan bakacak olan insanların en iyi şekilde dikkatlerini de çekmeyi başarmalıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bina Totem Nedir?

Totem İmalatı Ankara